Nieuws - duurzaam

Interface in MVO top 3

Vloerfabrikant Interface heeft de eindronde van de MVO Nederland Award bereikt. Samen met Bierbrouwerij Gulpener en de Vegetarische Slager kreeg Interface van het publiek de meeste stemmen in de strijd om de MVO Nederland Award. Maar liefst 4.074 mensen brachten hun stem uit. Op 1 december maakt de jury bekend wie van deze drie bedrijven de prijs verdient.

'Duurzaamheid meer dan energiezuinigheid'

"In 2012 werd duurzaamheid voornamelijk gezien als het besparen van energie. Een jaar later is een ander aspect meer naar boven gekomen: duurzaamheid bespaart geld. Voor meer Europese architecten gaat duurzaamheid nu verder dan alleen energie besparen." Dit zijn enkele conclusies van Q3 2013 European Architectural Barometer, een onderzoek dat elk kwartaal wordt uitgevoerd onder 1.600 architecten in acht Europese landen. "Architecten kunnen worden gezien als een leidende indicator in bouwactiviteiten", aldus een woordvoerder.

Mijlpaal duurzame nieuwbouw Unipro

Afgelopen maandag is het kantoorgedeelte opgeleverd van het duurzame bedrijfspand dat Unipro laat bouwen aan de rand van Haaksbergen. Begin december zal Unipro als eerste bedrijf op het nieuwe industrieterrein ‘Stepelerveld’ zijn kantoren in gebruik nemen. De productie van onder andere lijmen en gietvloeren zal stap voor stap worden geïmplementeerd. Medio 2014 verwacht de leverancier van Uzin, Wolff, Pallmann, Arturo, Codex en RZ voor de volle honderd procent operationeel te zijn op de nieuwe locatie.

Breeam-NL Interieur?

Een aantal weken geleden hebben verschillende interieur- en duurzaamheidsexperts en de Dutch Green Building Council een eerste aanzet gedaan voor een nieuw duurzaamheidslabel: Breeam-NL Interieur. De Dutch Green Building Council zet deze eerste verkenning om in een plan van aanpak.
1 | 2 | 3 | 4