Duurzaam assortiment Interface uitgebreid

Interface heeft het assortiment opnieuw uitgebreid. Meer dan 365 kleuren en twintig stijlen, verspreid over diverse producten, zijn nu beschikbaar met 100 procent gerecycled garen. De uitbreiding omvat zowel nieuwe kleuren binnen de Biosfera collectie, als nieuwe versies van de collecties van Interface. Deze uitbreiding draagt bij aan een verdere vermindering van de milieu-impact van Interface.

In 2011 bracht Interface een tapijttegel met 100 procent gerecycled nylon garen op de markt. Het vervaardigen en gebruiken van nieuw garen zorgt voor een grote impact op het milieu. Door de toepassing van 100 procent gerecycled nylon garen, in combinatie met gerecycled materiaal in de backing van de tapijttegel, hebben tapijttegels uit de Biosfera I collectie van Interface een CO2-voetafdruk die voor de helft kleiner is dan een standaard tapijttegel.

Kristel Verwimp, country manager Benelux van Interface: “De populariteit van Biosfera laat zien dat onze klanten bereid zijn om duurzame producten te kopen. We zijn trots dat we hen nu het grootste en meest stijlvolle assortiment van duurzame tapijttegels kunnen bieden die er in de markt beschikbaar is. Dus waar een klant ook naar op zoek is – of het nou gaat om felgekleurde tapijttegels, om tegels met een patroon of juist met een willekeurig ontwerp of Microtuft producten - Interface heeft tapijttegels met 100 procent gerecycled garen die aan al hun wensen kunnen voldoen.”