Kleur in rubber vloerbedekking

De nieuwe rubber vloerbedekking norament 926 satura van nora systems heeft een hoge kleurverzadiging. Doel is hiermee ontwerpers te ondersteunen bij het creëren van persoonlijke interieurconcepten. De pure, heldere kleuren en de twee kleurengroepen – neutrale architectuurkleuren en chromatische accentkleuren – bieden talrijke inrichtingsmogelijkheden voor elk gewenst ruimtelijk effect.

Architecten uit heel de wereld hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van norament 926 satura. "We wilden een product dat oplossingen op maat creëert die voldoen aan de eisen van onze klanten en een compleet spectrum van nieuwe inrichtingsmogelijkheden biedt", aldus directeur Andreas Müller. "Daarom hebben we van tevoren aan een aantal architecten gevraagd welke vloerbedekkingskleuren ze nodig hebben voor de uitvoering van hun projecten." Inmiddels heeft Nora een aantal positieve reacties van architecten ontvangen, onder meer over het brede aanbod, de neutrale kleuren en de lichtreflectiesin de rubber vloerbedekking.

Het oppervlak noemt Noraopvallende levendig dankzij het ton-sur-ton-kleurenspel van de granulaten die alleen door hun helderheid iets anders afsteken tegen de basiskleur. Het hamerslagoppervlak geeft een ambachtelijke uitstraling. Als oppervlak heeft norament 926 satura een monochroom aanzicht en zorgt het voor visuele diepte. In totaal zijn er 32 kleuren verkrijgbaar: 16 neutrale architectuurkleuren, variërend van warme beigetinten tot koelere grijstinten, en 16 chromatische kleuren. Het nieuwe product is bedoeld voor toepassing in de gezondheidszorg, het onderwijs, de industrie en in openbare gebouwen. Het oppervlak is ongecoat, extreem slijtvast en eenvoudig te reinigen. Norament 926 satura is ook verkrijgbaar als trapvorm in drie verschillende breedtes en in twaalf kleuren. Het nieuwe product is onderdeel van het gecertificeerde vloerbedekkingssysteem nora system blue, dat emissiearme nora rubber vloerbedekkingen combineert met emissiearme legmaterialen.